1 min leestijd
Door

Mashdogs: van viervoetige vrienden tot BioThane mode

Alexandra Istrate (28) woont in een klein dorpje vlak bij Boekarest met haar kat, vier honden en haar vriendin. Wanneer je haar zolderkamer binnenloopt, sta je middenin het kantoor van haar merk Mashdogs. Het daglicht schijnt op de spindel handpers op haar bureau, er staan een aantal roltafels voor haar materialen en er is een bord met de resultaten van haar harde werk: haar zelfgemaakte hondenhalsbanden. “BioThane is alles wat mijn avontuurlijke klanten willen.”

Waar is het allemaal begonnen? “In 2019 bracht ik oudejaarsavond door met mijn vriendin en een andere vriendin in Wenen,” vertelt Alexandra. “In plaats van een avondje uit, bleven we thuis dat jaar. Die vriendin bestelde wat materialen bij Paracord.eu en we maakten onze eerste hondenhalsband en hondenlijn met PPM koord. Destijds werkte ik bij de hondenuitlaatservice, dus ik had een groot publiek om de halsbanden mee te testen.” Ze moet lachen. “Er waren meerdere hondeneigenaren die er een wilden bestellen. Dat is waar de business mee begonnen is.”

Mashdogs

“Mashdogs staat voor de vier honden die we toen hadden: Mila (labrador van die vriendin), Arya (mijn golden retriever), Sasha (mijn mix van een golden retriever en carpatin shepherd) en Herra (mijn mix van een American bully en pitbull). In het begin was ik niet heel enthousiast over de naam, ik kon alleen maar denken aan mashed potatoes.” Ze grinnikt. “Maar na een tijdje begon ik het leuk te vinden. Helaas besloot die vriendin na een paar maanden dat een bedrijfje runnen niets voor haar was. Dus ze stopte ermee.”

Van PPM naar BioThane

Na het maken van een halsband en lijn met PPM, stapte Alexandra snel over naar BioThane. “Ik houd van BioThane, omdat het betrouwbaar is, sterk is en makkelijk schoon te maken is. Het is alles wat mijn avontuurlijke klanten willen. Natuurlijk maakte ik fouten in het begin. Ik begon bijvoorbeeld met slechts twee klinknagels in een halsband. Eén klinknagel aan de ene kant van de D-ring en één aan de andere kant. Nu weet ik dat dit niet veilig genoeg is. Als één klinknagel breekt, is de halsband kapot. Dat zal ik nooit vergeten.

Pink Handsfree Leash Mashdogs           

Instagram

“Als ik wakker word, ga ik als eerst lopen met de honden. Wanneer ik weer thuis ben, neem ik een kop koffie en lees ik mijn berichten.” Hoewel Alexandra’s bedrijf al meer dan drie jaar bestaat, heeft ze geen eigen website. “Mijn Instagrampagina is de plaats waar besteld kan worden. Ik vind het leuk hoe persoonlijk het is. Bovendien zijn de orders op maat gemaakt,” voegt ze toe. “Ik vraag de mensen wat voor hond ze hebben, in welke omgeving ze wandelen en welke kleuren ze leuk vinden. Vervolgens maken we samen een ontwerp.”

“Ik ben het trotst op de hands-free lijn. Het is als een training assistent, je kunt hiermee de opdrachten die je hond heeft geleerd met hem oefenen. Het kan ook handig zijn als je wilt hardlopen met je hond. Daarnaast ben ik trots op de verwisselbare Hot Dog Summer collar. Hier zie je twee hondenhalsbanden. Een met de kleuren oranje & sage en een andere met de kleuren donkergroen & sage. Je kunt de kleuren afwisselen en veel combinaties maken. Op deze manier kunnen mensen met fancy honden, vier combinaties maken met slechts twee halsbanden!”

Dogs & Kids kampen en adventskalenders

Naast het maken van BioThane halsbanden en lijnen, zit Alexandra niet stil. Afgelopen December was ze druk met het samenstellen van de derde adventskalender. “Vijfentwintig ingepakte cadeautjes die bestaan uit BioThane accessoires, speeltjes, snoepjes, bandana’s en veel meer items voor iedere hond en ieder baasje. Het is een tijdrovend proces, maar ik ben blij dat elk jaar meer merken willen samenwerken met het project waar ik mijn hart en ziel in stop. Natuurlijk kies ik zorgvuldig uit waar ik ‘ja’ tegen zeg. Ik wil zeker weten dat het goede kwaliteit is.”

Wat is je volgende project? “Ik organiseer Kids & Dogs Camps met Dog Scouts Romania elke zomer. In het begin kwam ik alleen langs om een workshop te doen met de kinderen, maar langzamerhand werd ik onderdeel van het hele verhaal. De dag begint met een wandeling met de honden. Wanneer de honden uitrusten, komen de kinderen bij mij aan tafel zitten. Dan leer ik hen hoe ze een hondenkettinkje kunnen maken, bijvoorbeeld met EM keramische kralen. Ik houd van werken met kinderen. Ze zijn zo nieuwsgierig.” Ze straalt. “Ik kijk uit naar de volgende editie.”

Wil je meer weten?

Eerder schreef Alexandra een gastblog met BioThane tips

Neem een kijkje op haar Instagram- of Facebookpagina.

Deze post delen

Meer posts van Interview

Meer posts van Popular

Terug naar overzicht