1 min leestijd
Door

Maak een Chevron halsband met Paracord Type I | Tutorial

We zien dat meer en meer vriendschapsarmbandjes, gemaakt van paracord type I of micro cord, worden verwerkt tot hondenhalsbanden. Deze halsbanden zien er mooi uit, maar hoe verander je dit patroon voor een vriendschapsarmbandje in een versie voor hondenhalsbanden? Hier is de aangepaste versie van het Chevron patroon met een volledige videotutorial hoe je de halsband maakt.

De Chevron is een van de meest bekende patronen in de wereld van vriendschapsarmbandjes, vaak gemaakt met dunne garens om gevarieerde ontwerpen te creëren. In deze tutorial gebruiken we paracord en starten we de halsband met de safe Kosmetik set-up 2.0.

Chevron pattern in paracord type 1 as collar with biothane adapter

Lengte van de set-up

In deze tutorial wordt paracord type I gebruikt. Bekijk de MatchMaker tool om leuke combinaties te creëren. Gebruik de lengtecalculator in the MatchMaker om makkelijk te berekenen hoeveel type I koord je nodig hebt voor je project. Let op: de lengte en MT-codes worden weergegeven in paracord type III. De benodigde lengte is voor type I ongeveer hetzelfde.

Als je micro cord wilt gebruiken dan is het handig om een proeflapje te maken van tevoren, zodat je weet hoeveel koord je nodig gaat hebben. Als je de Chevron knoopt met zes kleuren paracord type I, dan zal je knoopwerk ongeveer 0,8 cm dik en 3,5 cm breed worden.

Deze materialen worden gebruikt in de tutorial (voor een set-up van 20 cm):

Macramé basisknopen

Er zijn vier basisknopen die je kunt gebruiken voor bijna alle vriendschapsarmbandjespatronen. Voor dit specifieke patroon heb je er maar twee nodig: de 'Forward knot' en de 'Backward knot'. De 'Forward knot' gaat avn links naar rechts en de 'Backward knot' gaat van rechts naar links. Als de pijl in het patroon naar links wijst, dan maak je de 'Forward knot'. Als de pijl in het patroon naar rechts wijst, dan maak je de 'Backward knot'.

How to make the forward knot and the backward knot and how they are indicated in the pattern

Chevron Videotutorial

Deze post delen

Meer posts van Paracord

Meer posts van Tutorial

Meer posts van Halsband

Meer posts van Popular

Meer posts van Macramé

Terug naar overzicht