1 min leestijd
Door

Paracord takelen met meerdere kleuren | Tutorial

Met een meerkleurige paracord takeling maak je een touwproject helemaal af. In deze videotutorial zie je hoe dit werkt en hoe je de kleuren tijdens het takelen afwisselt.

Bij paracord takelen wikkel je een koord strak om een object heen. Dit zie je bijvoorbeeld veel in de outdoor wereld om het handvat van een mes, maar deze techniek wordt ook veel gebruikt bij het maken van hondenriemen, halsbanden en sleutelhangers. Zowel het woord "takelen" als de Engelse term "whipping" wordt in Nederland gebruikt voor deze techniek.

Je kunt eenvoudig een mooie hondenlijn maken door de plekken waar het touw aan elkaar genaaid is te verbergen met takeling. Voor het takelen kun je allerlei soorten touw gebruiken. Vaak wordt er gekozen voor de echt dunne touwtjes, zoals micro cord, nano cord, sieradenkoord en linhasita.

Wikkeling van dun koord om twee lagen dikker touw heen

In de video maken we de takeling om twee lagen touw die aan elkaar bevestigd zijn. Zorg ervoor dat de lagen goed aan elkaar vastgenaaid zijn voordat je met de whipping begint. De takeling alleen is niet voldoende om de lagen aan elkaar vast te maken.

 

 

Deze post delen

Meer posts van Tutorial

Meer posts van Tips & Tricks

Meer posts van Popular

Terug naar overzicht