1 min leestijd
Door

Wandelen in het donker, zo val je op!

Het herfstseizoen is officieel begonnen, dus de avonden worden eerder donker. Voor je eigen veiligheid en die van je hond is het belangrijk om goed zichtbaar te blijven tijdens het wandelen. Met deze producten kun je veilig wandelen in het donker.

Orbiloc lampjes

Een voor de hand liggende oplossing voor zichtbaarheid tijdens het wandelen in het donker is uiteraard het gebruik van verlichting. Met een batterijduur van 100 tot 250 uur ben je met de Orbiloc Dog Dual Lights zo zichtbaar mogelijk in donkere omgevingen.
Je kunt een Orbiloc lampje eenvoudig bevestigen aan de halsband van je hond, maar je kunt het lampje ook gebruiken om jezelf als wandelaar extra zichtbaar te maken. Met het rubberen bandje bevestig je het eenvoudig aan verschillende oppervlakken. Zo maak je het snel vast aan je jas, of aan andere objecten, zoals een tent of kajak.

Dog Dual Safety Lights Orbiloc

Enkele voordelen van de Orbiloc veiligheidslampjes: 

  • Waterdicht
  • Schokbestendig
  • Bestand tegen extreme temperaturen 
  • Zichtbaar tot 5 km afstand
  • Zichtbaar over een boog van 270° en kan gezien worden vanaf alle richtingen

Reflectable paracord, PPM & Reflective BioThaneGlow in the dark & reflectable Dog Leash Rope PPM 10 mm

Bij reflecterende producten is een externe lichtbron vereist om het effect te zien. Deze producten weerkaatsen namelijk het licht dat erop schijnt, wat resulteert in een verbeterde zichtbaarheid voor degene die zich aan de kant van de lichtbron bevindt.

Glow in the dark hondenlijntouw & paracord

Bij glow in the dark producten is er geen externe lichtbron nodig om het product te laten oplichten. Het licht wordt namelijk geabsorbeerd door het materiaal, waarna het weer wordt vrijgegeven in het donker.

Wanneer je met glow in the dark materialen wilt werken, heb je de keuze tussen hondenlijntouw en paracord in verschillende diktes. 

Geeft je hondenlijntouw of paracord geen licht meer in het donker? Probeer het materiaal dan ‘op te laden’ door het overdag bloot te stellen aan veel licht.

Deze post delen

Meer posts van Paracord

Meer posts van Tips & Tricks

Meer posts van Biothane

Terug naar overzicht