1 min leestijd
Door

Hoe meet ik mijn pols?

Wil je graag zelf een armband gaan maken met Paracord? Dan moet je vooraf weten welke maat je pols heeft. Het opmeten van de pols is vrij eenvoudig, maar er zijn wel enkele factoren om rekening mee te houden.

Er zijn verschillende manieren waarop een pols gemeten kan worden. Bij alle manieren is het belangrijk hierop te letten: 

  • houd de palm van je hand naar boven gericht;
  • plaats het einde van het meetlint op het midden van de binnenkant van je pols (dit is meestal het meest platte gedeelte);
  • zorg ervoor dat het meetlint aansluit, maar dat er nog genoeg ruimte is om het lint te kunnen schuiven.

Wat gebruik ik voor het meten?

Tijdens het meten kunnen diverse hulpmiddelen gebruikt worden. Hieronder worden er twee besproken: een meetlint (of een alternatief hiervoor) en een polsmeter.

1. Een soepel meetlint

Doe het lint om de pols op de plaats waar de armband zal komen. Laat het meetlint nauw aansluiten met genoeg ruimte om nog te kunnen ronddraaien. Je kunt nu aflezen welke omvang je pols heeft.

Heb je geen meetlint, maar wel een gewone liniaal? Neem dan een stuk touw of een strook papier en doe hetzelfde als met het meetlint. Zorg dat je hierop aangeeft tot waar je hebt gemeten. Dit stuk touw of de strook papier leg je nu naast je liniaal en lees de waarde af.

Je pols meten met behulp van een stukje touw

2. Een polsmeter 

Ben je van plan vaker armbanden te gaan maken? Dan kan een polsmeter een ideale tool voor jou zijn. Met dit toestel kan je snel de polsomvang achterhalen. Polsmeter instrument

Trek het lint uit de meter en zet het vast aan de andere kant. Zorg dat de opening ruim is, zodat je hand er gemakkelijk doorheen past. Steek je hand door de lus en druk op de knop aan de voorkant van de meter. Het meetlint wordt nu door de meter zelf strakgetrokken. Zorg dat je nog ruimte hebt om het lint te draaien en lees de waarde af.

Je hebt nu je polsmaat vastgesteld. Wil je graag aan de slag met je eigen Paracordarmband? Hier vind je een tutorial voor het maken van een armband met de cobraknoop, waarin ook wordt uitgelegd hoe je rekening kunt houden met de lengte van de buckle.

Deze post delen

Meer posts van Paracord

Meer posts van Tips & Tricks

Terug naar overzicht