1 min leestijd
Door

4x pdf patroon gevlochten leren hondenhalsband

Met deze vier verschillende vlechtpatronen kun je paracord of leren veters door leer heen vlechten. Download de pdf bestanden en ga aan de slag met je eigen leren halsband met vlechtwerk.

Groene halsband met roze en bruine leren veters wevingMaak een mooie leren halsband en weef hier je touw of leren veters doorheen. In het Engels kennen we deze techniek als leather lacing.

Leer lacing mallen

Allereerst pons je gaten in het leer. Je kunt zelf meten waar de gaten moeten komen, maar je kunt hiervoor ook de ‘leer lacing’-mallen gebruiken.

Paracord 550 type III

Voor het vlechten of weven kun je verschillende materialen gebruiken. Wanneer je graag met Paracord 550 Type III werkt, is het handig om de kern te verwijderen, zodat de weving plat blijft. De paracord strengen smelt je aan het begin en het einde aan de achterkant van het leer samen zodat het goed blijft zitten. 

Leren veters

Bij leren veters worden de uiteinden gelijmd met leerlijm in plaats van gesmolten. Deze halsbanden zijn meestal gevoerd met nappaleer, zodat de band glad is aan de binnenkant.

4 patronen voor leather lacing:

simpel patroon leather lacing paracord

PDF vlechtwerk leather lacing patroon 1

patroon leather lacing voor halsband

PDF vlechtwerk leather lacing patroon 2

leather lacing patroon vijf kleuren

PDF vlechtwerk leather lacing patroon 3

leather lacing patroon zigzag

PDF vlechtwerk leather lacing patroon 4

Deze post delen

Meer posts van Leer

Terug naar overzicht