1 min leestijd
Door

Zelf een leren hondenriem met de bleed knot maken | Tutorial

Maak zelf een leren hondenriem van vetleer en paracord! Het leer is met de Bleed Knot vast gevlochten bij het handvat en bij de musketon. Omdat de hondenlijn uit één stuk leer bestaat, is het resultaat een sterke lijn.

Pakketje en alle materialen voor het maken van leren hondenriem op een groene snijmatMet het DIY-pakket voor de hondenriem met de bleed knot maak je een mooie leren riem van vetleer. In deze tutorial zie je hoe je dat doet. Natuurlijk kun je de tutorial ook volgen zonder het DIY-kit in huis te hebben, dan zorg je zelf voor de benodigde materialen.

Met de bleed knot maak je snedes in de leren strook om het leer daar vervolgens doorheen te trekken. Het resultaat daarvan zijn v’tjes die doen denken aan de v’tjes bij vlechten. Hiermee kun je dus het idee wekken van een gevlochten hondenriem waarbij het leer uit één stuk is.

Met de materialen uit het pakket maak je een lijn van ongeveer 1,5–1,6 meter met handvat. Je kunt de lijn vastmaken aan de halsband met de musketon aan het uiteinde.

Benodigde hulpmiddelen

Om met de materialen in het DIY-pakket de lijn te maken heb je deze tools nodig:

  • Schaar
  • Scherp mes
  • Gasbrander of aansteker
  • Meetlint
  • Nijptang (optioneel)
  • Tang (optioneel)

Voor het decoreren met paracord en micro cord worden in de tutorial drie verschillende naalden gebruikt, namelijk een Paracord Type III naald, een Paracord Type I naald en een micro cord naald. Als alternatief voor de Type III en Type I naalden kun je een haaknaald gebruiken, in plaats van de micro cord naald kun je ook een gewone naainaald gebruiken.

De bleed knot hondenlijn maken

Bruine leren hondenriem met blauw paracord versierdDe instructies voor het maken van deze hondenriem vind je in de video hieronder. In de ondertiteling wordt extra informatie gegeven bij de beelden.

Aan het handvat wordt een ring toegevoegd. Deze ring is zeker niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Als de hond los mag rennen, kan je de musketon aan de ring vastmaken en de lijn makkelijk over je schouder hangen. Je kunt er ook voor kiezen hieraan een poepzakjeshouder of een leuk accessoire te hangen.

Je kunt ervoor kiezen de kanten van het leer gladder te maken door deze te polijsten met bijvoorbeeld Tokenole en een polijsthout. Dit doe je voordat je het leer gaat gebruiken voor de hondenlijn. Het polijsten is niet noodzakelijk en als dit de eerste keer is dat je met leer werkt, raden we je aan het nu niet te doen.

 

 

Deze post delen

Meer posts van Hondenriem

Meer posts van Tutorial

Meer posts van Leer

Terug naar overzicht