1 min leestijd
Door

Zelf leuke micro paracord armbandjes maken | Tutorial DIY-kit

Maak zelf een paracord armband zonder sluiting. Je gebruikt voor deze paracord armband 3 kleuren micro cord. Dit zijn 3 tutorials voor het maken van zulke armbandjes met verschillende knopen.

Paracord armband set met materialen en eindresultaat eromheenOp deze pagina vind je instructies voor het maken van 3 verschillende armbandjes met micro cord. Hierbij gaan we ervan uit dat je het DIY-kit voor het maken van micro armbandjes hebt. Natuurlijk kun je deze armbandjes ook maken zonder dit pakket, op de productpagina vind je de benodigde materialen.

Dit heb je naast het touw nodig bij het maken van de armbandjes:

Een knoopplank is ook handig om het armbandje op vast te kunnen maken, maar het is niet noodzakelijk. Je kunt zelf ook een creatieve manier verzinnen om je werk vast te zetten.

In het pakket vind je 9 kleuren. Op het label staan 3 standaard kleurcombinaties aangegeven, maar je kunt natuurlijk ook je eigen combinaties maken met deze 9 kleuren.

Begin van de paracord armband

Het begin van de paracord armband is voor iedere versie hetzelfde. Je ziet hoe je dit doet in de video bij elke knoop.

Allereerst bepaal je de maat van je pols; hiervoor kun je een meetlint gebruiken. De maat van je pols bepaalt de lengte van de opzet. Voor het maken van de armband met micro cord tel je 0,5 cm op bij de polsomvang. Maak je een armbandje voor een pols met een omvang van 15 cm? Dan moet je opzet dus 15,5 cm zijn.

Knip nu twee stukken van ongeveer 20 cm af. Het maakt niet uit welke kleur je hiervoor kiest, het hoeft ook niet dezelfde kleur te zijn die je gaat gebruiken voor de opzet. Maak van deze stukken touw twee lussen door een knoopje in de uiteinden te leggen.

Vervolgens ga je de opzet zelf maken. Neem het touw waarmee je de opzet wilt gaan maken en bevestig deze aan de twee gemaakte lussen. Dit doe je met de Kosmetik 2.0 techniek. Controleer nogmaals de lengte van je opzet voordat je begint met het knopen van de armband.

1. Armband maken met Solomon Belly Bar

De Solomon Belly Bar knoop kan met een verschillend aantal kleuren gemaakt worden, hier maken we deze met drie kleuren. Volg in de video hoe de knoop gemaakt wordt en herhaal deze stappen totdat je de hele armband geknoopt hebt.

Paracord knoop Solomon Belly Bar in 3 kleuren met micro cord gemaakt

Videotutorial

 

2. Armband maken met Luna's Crown Trio

Bij Luna’s Crown Trio gebruik je 1 kleur voor de rand en maak je met de twee andere kleuren de kroonvorm in het midden. Soms wordt de knoop ook wel de Luna’s Crown Trail genoemd, dat komt doordat deze knoop lijkt op de Crown Trail knoop.

Luna's Crown Trio paracord knoop met drie kleuren in plaats van vier met micro cord

Videotutorial

 

3. Armband maken met 3 Color Snake Belly

De 3 Color Snake Belly is een klassieke paracord knoop. Deze is eenvoudig te maken, ook als je nog niet veel ervaring hebt. Door dit patroon met dun paracord te knopen, kun je een verfijnde armband maken.

Paracord 3 Color Snake Belly knoop met micro cord voor het maken van een armbandje

Videotutorial

 

Einde van de paracord armband

3 zelfgemaakte paracord armbanden van verschillende knopen en kleuren om polsHet einde van de armband is net als het begin voor elk van deze drie versies hetzelfde. In deze tutorials maken we een armband zonder kant-en-klare sluiting en maken we in plaats daarvan een schuifsluiting van het touw zelf.

Kies de kleur die jij wilt gebruiken voor de sluiting en knip daar ongeveer 40 cm van af. Vouw vervolgens de twee lussen van de armband over elkaar en plak dit vast met plakband. Nu knoop je een aantal keer de cobra knoop om deze lussen heen met het touw van 40 cm.

Nadat je deze knoop een aantal keer gelegd hebt, knip je de strengen af en brand de uiteinden. Duw ze plat na het afbranden.

Nu is de armband vrijwel klaar. Je kunt de uiteinden van het armbandje nog netter maken door het touw af te knippen en te branden. Is het armbandje toch iets te groot? Dan kun je de knoopjes van de lussen losmaken, nog een stukje van de lus afknippen en opnieuw een knoop leggen.

Deze post delen

Meer posts van Paracord

Meer posts van Tutorial

Terug naar overzicht