1 min leestijd
Door

Knoop de “Mooncatcher” | Tutorial

Hier vind je stap voor stap hoe je iets met de knoop “Mooncatcher” van Silke Engels kunt knopen. Deze video- en fototutorial is gericht op het maken van een hondenhalsband, maar je kunt de knoop ook gebruiken voor bijvoorbeeld armbanden of paardenhalsters.

Benodigdheden

Bereken met de Calculator (in de MatchMaker) hoeveel meter je voor jouw project nodig hebt. Klik op het tabblad 'lengte berekenen' om bij de Calculator te komen.

De opzet

Maak je een hondenhalsband? Dan is het belangrijk dat je een veilige opzet maakt. Je kan bij deze knoop kiezen tussen een enkele opzet (Kosmetik 2.0) of een dubbele opzet (Kosmetik 2.1).

In deze tutorial wordt een dubbele opzet gebruikt. 

Hieronder zie je hoe de opzet eruit moet komen te zien. 

Opzet mooncatcher volgorde kleuren

Kleur 1: 24K Gold, kleur 2: Holy Guacamole en kleur 3: Golden Copper Glamour

De knoop

Hieronder vind je foto’s die de knoop stapsgewijs uitleggen:

1. Maak een lus met de linker streng van kleur 1. Breng deze via de achterzijde tussen de twee middelste strengen door naar voren. 

2. Neem de rechter streng van kleur 1 en breng deze tussen de middelste 2 strengen naar voren. Steek de streng in de lus aan de linkerkant. 

3. Laat de strengen van kleur 3 kruisen. Zorg ervoor dat je de strengen bij elke knoop hetzelfde kruisen (dus steeds links over rechts of rechts over links).

4. De linker streng van kleur 3 gaat rond de twee verticale strengen van kleur 1 aan de rechterkant en komt tussen de middelste 2 strengen terug naar voren. 

5. De rechter streng van kleur 3 gaat rond de twee verticale strengen van kleur 1 aan de linkerkant en komt tussen de middelste 2 strengen terug naar voren. 

6. Trek beide strengen van kleur 3 aan. 

7. Laat beide strengen van kleur 3 rond de horizontale strengen van kleur 1 (gemaakt in stap 1 en 2) gaan. Zorg ervoor dat de strengen aan de buitenste zijde van zichzelf weer naar voren komen.

8. Herhaal stap 7 voor kleur 2. Zorg dat kleur 2 aan de buitenkant van kleur 3 belandt.

9. Trek alle strengen aan. Bij de eerste knoop kan kleur 2 lastig zijn. Dit gaat bij de volgende knoop waarschijnlijk al beter.

De afwerking

Het afwerken van een Paracord armband of halsband kan op verschillende manieren. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je hiervoor je eigen voorkeur en manier krijgt. Hier vind je 5 tips voor het afwerken van een Paracordproject

Als je graag een voorbeeld volgt voor het afwerken, kun je de instructies voor het afwerken van de halsband hieronder volgen.

Deze knoop is ontworpen door Silke Engels. We willen haar bedanken voor haar toestemming om deze knoop te gebruiken.

Deze post delen

Meer posts van Paracord

Meer posts van Tutorial

Meer posts van Halsband

Terug naar overzicht