1 min leestijd
Door

Maak 3 stoere paracord armbanden | Tutorial DIY-kit

Maak je eigen stoere survival of fashionable armband met de paracord knopen 2 Color Fishtail, Shark Jaw Bone en Zawbar. Voor elk van deze armbanden wordt een andere sluiting gebruikt in deze tutorials.

DIY-kit voor 3 armbanden van paracord in fashionable kleuren zoals blauw en tanDit blogartikel hoort bij de DIY-kits voor paracord 550 armbanden. Je kunt deze armbanden uiteraard ook maken door zelf materialen te regelen en deze tutorials te volgen.

Bij het maken van de bracelets is het handig om deze tools bij de hand te hebben:

Een knoopplank is ook heel handig bij het maken van de armbanden, omdat je je werk moet vastzetten. Heb je geen knoopplank? Dan kun je ook zelf een creatieve manier verzinnen om het knoopwerk op te spannen.

Armband met de Fishtail knoop

De Fishtail knoop, ook wel 'visgraat' genoemd, is een smalle en eenvoudige knoop van ongeveer 1,5 cm breed en 0,7 cm dik.

Het fishtail of visgraat patroon gemaakt met paracord 550 in groenkleuren

Gebruik voor de Fishtail armband de twee touwen van 1,5 meter en het eenkleurige touw van 1 meter. Op het pakketje zie je welke kleuren bij elkaar horen.

Je gebruikt het touw van 1 meter als de kern waar je omheen gaat knopen met de andere touwen. Van deze kern wordt ook de knoopsluiting gemaakt.

De uitleg van de Fishtail armband vind je hieronder in de video van CbyS.

 

Armband met de Shark Jaw Bone

De Shark Jaw Bone knoop, ook wel ‘Piranha’ genoemd, is ca. 1,5 cm breed en 1 cm dik.

Paracord patroon shark jaw bone knoop, geknoopt met 1 touw met stripes

Gebruik voor de Shark Jaw Bone armband het touw van 3 meter en het bijbehorende touw van 1 meter. Op het pakketje zie je welke twee kleuren dit zijn.

Net als bij de Fishtail knoop gebruik je hier het touw van een meter als kern voor de armband. Je gaat hier met het andere touw omheen knopen. De schuifsluiting maak je ook met dit touw van 1 meter.

De uitleg voor de Shark Jaw Bone armband vind je hieronder in de video van CbyS.

 

Armband met de Zawbar knoop

De tweekleurige Zawbar paracord knoop is zo’n 1 cm dik en met zijn breedte van 2,5 cm de breedste van deze drie armbanden.

Zawbar knoop in twee kleuren koord, blauw en beige, gebruikt voor armband

Bij de armband met de Zawbar knoop gebruik je de twee touwen van 2,5 meter. Bij deze armband hoort de Safe Lock Buckle die je ook in het pakketje vindt.

Je moet van tevoren nadenken over de grootte van de armband. Meet je pols op en tel hier 4 cm bij op voor de lengte van de armband. Heb je een pols van 20 cm? De opzet moet dan 24 cm lang zijn.

Als eerste handeling in deze tutorial worden de twee paracord kleuren aan elkaar gemaakt met de Manny methode. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een paracord naald. Heb je die naald niet? Smelt de uiteinden van de twee strengen dan aan elkaar.

Bekijk de tutorial voor de Zawbar knoop in de onderstaande video.

 

Deze post delen

Meer posts van Paracord

Meer posts van Tutorial

Terug naar overzicht