1 min leestijd
Door

Opening van onze vernieuwde showroom

Zaterdag 2 juli was het eindelijk zover: onze nieuwe showroom werd geopend! Deze is gelijk ingewijd door een workshop van ambassadeurs Evi en Helmy waarbij een kleine groep genodigden werd ondergedompeld in de wereld van leer en paracord.

De nieuwe showroom bij Paracord.eu

Door constant te blijven uitbreiden, lukt het ons om dagelijks zowel particuliere als zakelijke klanten van over de hele wereld blij te maken met de producten die ze zoeken. Naast het (online) verkopen van producten, vinden we het ook belangrijk om persoonlijk advies te kunnen bieden aan onze klanten. 

Dit doen we op verschillende manieren: via onze klantenservice die altijd klaarstaat om advies te geven, op ons blogplatform met wekelijks nieuwe artikelen, maar ook door klanten te ontvangen in onze showroom.

Tot voor kort sloot de showroom aan op de personeelskantine. Gezellig, maar soms net te druk om advies te geven. Daarom besloten we een volledig nieuwe showroom te bouwen, helemaal vooraan in het pand, waar je omringd wordt door kleur.

Nieuwe showroom met showroom tafels en leer tools

De grote oppervlakte van deze nieuwe showroom zorgt voor veel mogelijkheden. We gaan intern dan ook bekijken hoe we deze plek in de toekomst zo goed mogelijk kunnen benutten met bijvoorbeeld workshops die gegeven worden door Makers uit de community. 

Workshop leerbewerking in showroom

Wil je zelf graag langskomen in de showroom? Maak dan een afspraak via de website.

Workshop "Leer & Paracord"Leder tools die gebruikt worden om een sleutelhanger mee te maken

Om de ruimte officieel in te wijden, namen 12 uitgenodigde gasten deel aan een workshop die gegeven werd door Paracord.eu-ambassadeurs Evi Nelissen en Helmy Stolwijk. Hier leerden de gasten ze technieken om een mooie sleutelhanger te maken van leder en paracord.

Allereerst kozen de deelnemers de kleuren leder waarmee ze wilden gaan werken, vervolgens werden er passende kleuren paracord bijgezocht. Na een hapje en een drankje was het tijd om te beginnen met de workshop.

De focus van de workshops lag vooral op het gebruiken van bepaalde tools voor het leerbewerken. Zo konden de deelnemers ook meteen inschatten of verdergaan met leerbewerking wat voor hen zou zijn. 

 

"Het werken met leer was nieuw voor mij. Ik vond het geweldig om de verschillende gereedschappen en producten uit te proberen." - Tinne Van Den Bergh

 

De sleutelhanger werd opgebouwd uit een stuk tuigleer dat eerst volledig bewerkt werd om de randen mooi af te werken en op kleur te brengen. Daarna naaiden de deelnemers hier een strook nappaleder op. Dit allemaal met de hand op ambachtelijke wijze, met naald, draad en een naaipony.

Na het bewerken van het leder, was het tijd om het paracord door het leer te vlechten. Dat is aan het begin een uitdaging, maar het leverde ook mooie resultaten op! 

Voorbeelden van afgewerkte sleutelhangers uit leer en paracord

De dag werd afgesloten met een leuke groepsfoto waarna de gasten weer richting huis vertrokken.

Groepsfoto van alle deelnemers tijdens de workshops in de vernieuwde showroom

Deze post delen

Meer posts van Paracord

Terug naar overzicht