1 min leestijd
Door

Maak een zomerse hondenlijn met paracord bloemen | DIY-kit

Verfraai je hondenlijn door tijdens het vlechten een aantal paracord bloemen mee te knopen. Dit is hoe je aan een Kara Yatsu vlecht Aztec Sun Bar bloemen toevoegt.

DIY-pakket paracord hondenriemHeb je het DIY-pakket voor een hondenlijn met paracord bloemen aangeschaft? Hier vind je de aanwijzingen voor het maken van deze lijn. Natuurlijk kun je deze lijn ook maken zonder dit pakket, je vindt de benodigde materialen op de productpagina.

In deze tutorial zie je hoe je de bloemen toevoegt aan een lijn van de Kara Yatsu vlecht, maar het werkt hetzelfde voor alle vlechten met 8 strengen. Je kan dus ook de instructies voor de 4 Strand Round Double Braid of de Herringbone vlecht gebruiken voor de lijn en ook dan onderbreek je de vlecht na ongeveer 15 cm om de bloemen te knopen.

Kara Yatsu hondenriem met paracord bloemen

Beginnen met een diamantknoop

In het voorbeeld wordt allereerst een diamantknoop gemaakt. Dit is niet noodzakelijk, je kunt zelf kiezen wat je het mooist vindt.

Het is handig om een hulpmiddel te gebruiken bij het maken van de diamantknoop. Deze kun je zelf maken door 4 stukken te knippen uit een leeg wc-rolletje.

 

Kara Yatsu vlechten

Na het maken van de diamantknoop begin je aan de Kara Yatsu vlecht. Hiervoor heb je een kumihimo schijf nodig.

Let op: je vlecht hier ongeveer 15 cm van, daarna knoop je de bloemen. Na de bloemen ga je weer verder met deze vlecht.

Je vindt hier de videotutorial van Kara Yatsu. Daaronder vind je ook de handleiding in foto's, die ook als pdf te downloaden zijn.

 

Kara Yatsu stap voor stap

  1. Verplaats nr. 1 naar nr. 11 en nr. 2 naar nr. 24
  2. Verplaats nr. 18 naar nr. 8 en nr. 17 naar nr. 27
  3. Verplaats nr. 9 naar nr. 17 en nr. 26 naar nr. 18
  4. Verplaats nr. 25 naar nr. 1 en nr. 10 naar nr. 2
  5. Verplaats nr. 27 naar nr. 26 en nr. 8 naar nr. 9
  6. Herhaal stappen 1-5.

Instructies Kara Yatsu vlecht met kumihimo schijf stap 1 en 2

Instructies Kara Yatsu vlecht met kumihimo schijf stap 3 en 4

Instructies Kara Yatsu vlecht met kumihimo schijf stap 5 en 6

Download de pdf-instructies voor de Kara Yatsu vlecht.

Paracord bloemen knopen

Nadat je zo'n 15 cm gevlochten hebt, onderbreek je deze vlecht om de Aztec Sun Bar bloemen te gaan knopen.

Als overgang tussen de vlecht en de bloemen leg je eerst twee snake knopen. Dit zorgt ervoor dat de strengen mooi bij elkaar komen en dat maakt het ook iets makkelijker om straks de bloemen te knopen, maar het is geen verplichting.

Tip: maak eerst een foto van de kumihimo schijf voordat je de touwen eraf haalt. Dat maakt het makkelijker om later de vlecht weer te hervatten met het juiste patroon.

Nadat je de drie bloemen hebt geknoopt, leg je weer twee snake knopen. Daarna maak je alles klaar om weer verder te gaan met de Kara Yatsu vlecht. Dan komt de foto van pas die je vooraf hebt gemaakt, zodat je exact weet waar elk touw op de schijf terecht moet komen.

 

Lijn afmaken

Je gaat nu weer verder met de Kara Yatsu vlecht, je doet dit op exact dezelfde manier als hiervoor.

Nadat je de lijn zelf af hebt, ga je het handvat maken. Dit doe je door de vlecht een stuk dubbel te slaan en dan het uiteinde aan de lijn vast te maken. Je bepaalt hierbij zelf hoe groot het handvat wordt.

Als dit goed vast zit, kun je ervoor kiezen de bevestiging van het handvat te verbergen. Hier hebben we dat gedaan door er weer diamantknopen omheen te knopen.

Ten slotte knip je de uiteinden af. Je kunt er dan voor kiezen deze af te branden en onder de diamantknoop te duwen, deze uiteinden uit te rafelen om franjes te creëren of kralen aan de einden bevestigen en af te sluiten met een knoopje.

 

Wil je graag nog een bijpassende sleutelhanger van paracord maken? Maak dan aan de hand van de fototutorial een Aztec Sun Bar sleutelhanger!

Deze post delen

Meer posts van Tutorial

Meer posts van Hondenriem

Terug naar overzicht